Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

Årets största shoppingdag. I år infaller Black Friday den 24 november. Vi drar igång försäljningen tidigt, söndagen den 19 november och firar Black Week, med fina erbjudanden fram till Cyber ​​Monday, den 27 november. Passa på att köpa billiga posters och billiga ramar medan kampanjen är aktiv. Utnyttja möjligheten att hitta billiga posters till jul redan under Black Friday och Black Week.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev redan idag så får du exklusiva erbjudanden och rabatter före alla andra.

Historien bakom Black Friday
Black Friday har sitt ursprung i USA och infaller alltid på en fredag ​​och alltid dagen efter den stora traditionella amerikanska högtiden Thanksgiving. Första gången just denna dag blev en stor och populär shoppingdag var år 1924 när kedjan Macy's meddelade sin semesterförsäljning under Thanksgiving-paraden i New York. Därefter följde fler butiker efter och fredagen efter Thanksgiving växte till att bli början på julhandeln och så småningom årets största shoppingdag i USA. Black Friday är inte en officiell ledig dag i USA men de flesta arbetsplatser och skolor är stängda för att ge människor möjlighet att handla och hitta rabatterbjudanden i butiker och online.

Ursprunget till Black Friday
Ursprunget till namnet Black Friday är omtvistat. Vissa säger att det kommer från butiker som förvandlat röda förlustsiffror till svarta vinstsiffror när shopping med försäljningskampanjer sköt i höjden just den här dagen. Andra hävdar att termen ursprungligen myntades av polisen i Philadelphia i början av 1960-talet när folk efter Thanksgiving tog sig ut på gatorna och upplopp uppstod bland folkmassorna.

Black Friday i Sverige
Även om Black Friday länge har varit en stor shoppingdag i USA tog det lång tid innan svenska företag anammade trenden. Det var inte förrän under 2010-talet som ett antal svenska butiker började använda termen och annonsera rabatterbjudanden. Men sedan dess har Black Friday vuxit exponentiellt även här och idag är det årets enskilt största shoppingdag, både i butik och online.


Till kampanjen