Sortera urval
Stäng
Använd filter
Färg
Orientering
Sortering
Använd filter
BROUGHT TO YOU BY GALLERIX
Henri Matisse
Poster Matisse
Här hittar du ett noga urval av posters med unik konst inspirerad av den franske konstnären Henri Matisse, verksam i Frankrike under tidigt 1900-tal. Henri Matisse föddes i Le Cateau-Cambresis i Frankrike men flyttade i unga år till Paris för att studera juridik. Han är en av de främsta tidiga modernisterna och arbetade med varierande konstformer men var i huvudsak målare. Poster Matisse tillhör våra mest populära alster i kategorin Abstrakta posters.

Poster Matisse


Posters inspirerade av Matisse

Henri Matisse blev känd världen över för sin unika känsla för färg och form. Våra posters med motiv inspirerade av Matisse kännetecknas av dekorativa abstrakta former, ofta baserade på hans konstverk skapade i papper och kollage. Hans målningar, liksom flertalet av våra posters, har en tydlig färgsättning där klara färger kombineras med abstrakta objekt till en unik och dekorativ expressionism. Måleri är enligt Matisse ett rytmiskt arrangemang av linjer och färger på en plan yta. Detta framgår tydligt i de populära och unika posters som bygger på hans respekterade och uppskattade känsla för färg och form.

Historien bakom konstnären

Henri Matisse föddes i Le Cateau-Cambreses i Frankrike år 1869. Vid 18 års ålder flyttade han till Paris för att studera juridik men började efter en tids sjukdom att måla vilket några år senare fick honom att inleda studier i måleri på Academie Julian i Paris där han bland annat studerade för Odilon Redon och Gustave Moreau. Från tidigt 1900-tal fram till sin död år 1954 skapade Matisse en rad målningar och konstverk som idag gjort honom världsberömd. I slutet av sin karriär arbetade han även med papper och kollage, som även det blivit ett signum för Matisse, tack vare hans känsla för färg och form.

Vad våra kunder tycker

Anna
2021-04-27
Nöjd kund

Mycket fina posters och ramar. Snabb och smidig leverans.

Siv Boström
2021-04-26
Doptavla

En helt otroligt bra service! Allt ordnade sej med bara några e-mails till Sverige,fast jag ville ha tavlan till Finland. Snabb distribution! Tavlan ...

Sandy
2021-04-26
Födelsetavla

Superfin!!!

Emma
2021-04-26
Snabbt och smidigt

Fick produkten snabbt efter beställning.

https://gallerix.se/posters/36-henri-matisse