Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.

Hos Gallerix hittar du ett noga utvalt sortiment av posters skapade av kreativa konstnärer, designers och fotografer världen över. Vi samlar det bästa av konst och design och gör det tillgängligt för alla. Vår onlinebutik erbjuder ett brett utbud av väggkonst och fotografiska posters som passar alla typer av stilar; från lugna natursköna landskap och häftiga storstadspanorama till livlig eller diskret abstrakt konst.

 

Gallerix har en lång historia av att leverera posters av hög kvalitet till kunder i hela Sverige. Det hela började i en 50 kvadratmeter stor lokal i Uppsala, växte till 93 butiker över hela Sverige och slutar i en renodlad e-handel.

1973 var Scandicore en av världens största inom posters. I Uppsala hade företaget butiken Mix max, där de sålde posters. Johan Lefvert fick hjälpa till i butiken under en julrusch och fastnade direkt för branschen. Strax därefter hamnade han på Scandicores tryckeri i Uppsala.

– Det var jätteroligt att få se hur allting gick till, från början till slut. Framförallt var det roligt att få fortsätta arbeta med posters, berättar Johan Lefvert, som senare skulle grunda Gallerix.

Men Johan Lefvert nöjde sig inte där. Ett år senare tog han över Mix Max-butiken i Uppsala. Dock låg den lite avsides i stan, så efter att Johan hade luskat runt ett tag lyckades han hitta Minervas lokal.

– Minerva var ett danskt företag som var konkurrenter till oss på den tiden. När jag tog över deras butik gjorde jag om Mix Max till ett renodlat konstgalleri och funderade på hur jag skulle kunna sätta en egen prägel på min nya butik… Jag funderade över namnet och när jag kombinerade “galleri” med x:et i Mix Max fick jag Gallerix, säger Johan.

Redan då sattes ledorden och värdegrunden för Gallerix. Ett noga utvalt sortiment av posters skapade av kreativa konstnärer, designers och fotografer världen över. Att samla det bästa som konst- och designvärlden över hela världen kan erbjuda – och göra det tillgängligtför alla. Gallerix fick bra fart redan från start. Men vår grundare hade fått blodad tand.

– Det skulle öppna ett köpcenter här i stan, där det i mitten av torget fanns en lokal som var lite som ett akvarium. Man kunde se rakt in. Det kändes som en bra och lämplig lokal för Gallerix, att jag kunde exponera varorna på ett bra sätt. Och det gick bra som sjutton också. Folk började resa från Stockholm för att handla på Gallerix, berättar Johan.

När köpcentrumet sedan skulle byggas om fick Gallerix den finaste lokalen i ombyggnationen, eftersom butiken drog så mycket folk. Nu hade vi två etage och en rulltrappa i butiken. På övervåningen var det nästan uteslutande vykorts- och brevpappersförsäljning, på nedervåningen fine art och en ramverkstad.

– Det var då det började rulla på ordentligt. Butiker öppnades i Västerås, Malmö och Örebro. I mitten av 90-talet sålde jag av företaget till min kompanjon Thomas Sonesson, som var butikschef i Västerås. Därefter fortsatte företaget att utvecklas och som mest hade kedjan 93 fysiska butiker runtom i Sverige, berättar Johan.

2018 lades våra fysiska butiker ned och två år senare återuppstod vi, i ny tappning.

– Gallerix har alltid strävat efter att följa utvecklingen i samhället och ligga rätt i tiden, enas grundaren Johan Lefvert och nuvarande VD Jimmy Håkansson.

Därför känns också en e-handel helt rätt på dagens marknad.

– Gallerix är ett starkt varumärke med en lång historia och erfarenhet av att förse svenska kunder med tavlor och ramar. Vår onlinebutik har i dag ett brett utbud av allt från väggkonst till fotografiska posters som passar alla olika stilar. Lugna natursköna landskap, häftiga storstadspanorama, livlig eller diskret abstrakt konst. Allt finns hos oss, avslutar Jimmy Håkansson.

 

Kvalitet
Vi vet att kvalitet gör skillnad. Vi trycker alla våra posters på 200g MultiDesign som är ett miljöcertifierat matt papper av högsta kvalitet från det franska pappersbruket Clairefontaine. Våra ramar tillverkas i Europa av högkvalitativ furu och ek.

Miljö
Vårt tryckeri är certifierat enligt ISO14001 och innehar Svanencertifikat för en renare produktion och för att säkerställa en hållbar skogshållning. Den el vi förbrukar kommer från lokala producenter och är ursprungsmärkt med utfärdande av Svenska kraftnät. En ren och sund framtid är vårt gemensamma ansvar.
Vi är stödföretag åt organisationen OneTreePlanted och därigenom planterar vi nya träd som bland annat hjälper till att rena luften vi andas genom att absorbera koldioxid och producera nytt syre.

Företagsinformation
Gallerix AB
Västergatan 6D
SE-352 30 Växjö

Internet:
https://gallerix.se

E-post:
[email protected]

Organisationsnummer:
556775-9393

Kontakta oss:
Kundtjänst

Gallerix administreras och underhålls av Gallerix AB som är fullservicepartner för e-handel. Gallerix AB är registrerat i Sverige under organisationsnummer 556775-9393. Bolagets momsregistreringsnummer är SE556775939301. Vårt huvudkontor finns på Västergatan 6D, 352 30 Växjö.
Åtkomst till och användande av www.gallerix.se får endast ske i enlighet med våra användarvillkor. Innan du använder denna webbplats förutsätts du ha läst, förstått och godkänt dessa allmänna villkor och våra sekretessbestämmelser.