Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Sortera urval
Stäng
Använd filter
Färg
Orientering
Sortering
Använd filter
Bauhaus Posters Posters
BROUGHT TO YOU BY GALLERIX
Bauhaus

Bauhaus Posters

Här hittar du ett noga urval av posters med design inspirerad av den berömda tyska konstskolan Bauhaus. Bauhaus har haft stort inflytande på modern konst och arkitektur samt kan ses som en föregångare till funktionalismen. Konstskolan var verksam mellan åren 1919 och 1933.

Köp Bauhaus Poster


Bauhaus Posters - inspirerade av den tyska konstskolan

Ska du köpa Bauhaus posters ska du besöka Gallerix.se. Här hittar du ett brett urval av posters med motiv inspirerade av den berömda tyska konstskolans idéer och formgivare. Den grafiska designen och typografin som skapades på Bauhaus under åren 1919-1933 har starkt påverkat utvecklingen av modern grafisk formgivning. Bauhaus införde funktionalism i typografin och det uppstod en Bauhausstil av typografi och grafisk design. Typiskt för stilen var att den byggde på enkelhet, saknade serifer och hade fokus på överföring av information. Bauhaus var början på den så kallade nya typografin genom att den definierade dess grundläggande principer.

Historien bakom Bauhaus

Bauhaus var en tysk skola för konsthantverk, arkitektur och formgivning som var verksam mellan åren 1919-1933. Bauhaus har haft ett stort inflytande på modern konst och arkitektur och anses vara en föregångare till funktionalismen. Bauhaus grundades av Walter Gropius i Weimar år 1919. Skolan flyttades år 1925 till Dessau och 1932 skedde en ny flytt till Berlin. Walter Gropius var skolans rektor 1919-1928. Konst och teknologi skulle smälta in i den ideala formgivningen. Gropius idé var att genom enheten mellan konstnärlig och hantverksmässig utbildning hitta tillbaka till ett enhetligt estetiskt kulturuttryck.