Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Sortera urval
Stäng
Använd filter
Färg
Orientering
Sortering
Använd filter
Pablo Picasso Posters Posters
BROUGHT TO YOU BY GALLERIX
Pablo Picasso

Pablo Picasso Posters

Här hittar du ett noga urval av posters med unik konst inspirerad av den spanske konstnären Pablo Picasso, verksam i Spanien och Frankrike under 1900-talet. Pablo Picasso är bland annat känd för att ha skapat konstriktningen kubism och flertalet av världens genom tiderna dyraste målningar sålda på auktion är signerade Pablo Picasso.

Köp Pablo Picasso poster


Posters inspirerade av Pablo Picasso

Pablo Picasso är känd världen över som en mästare inom måleri och modernismens mest mångsidige förgrundsgestalt. Under sin levnadstid var han otroligt produktiv och skapade mängder med konst. Våra posters med motiv inspirerade av Picasso kännetecknas av dekorativa abstrakta former baserade på hans konstverk. Picasso har genom åren växlat mellan många olika målartekniker och bland annat räknas han tillsammans med Georges Braque som skapare av den så kallade kubismen som var en abstrakt konststil med geometriska former. Som konstnär var Picasso inte bara målare utan även skulptör, tecknare, grafiker, teaterdekoratör, keramiker och poet och anses av många vara en av de största genom alla tider.

Historien bakom konstnären

Pablo Picasso föddes i Malaga i Spanien den 25 oktober 1881. Han var son till José Ruiz y Blasco, målare och konstprofessor, och María Picasso y López. Av sin far lärde sig Picasso bildkonstens grunder som figurteckning och målning med olja. Han visade redan i tidig ungdom prov på en brådmogen konstnärlig skicklighet. Hans första kända oljemålning Picador målades år 1889. Vid tio års ålder började Pablo signera sina målningar med sin mors flicknamn Picasso. Under sina år som verksam blev Picasso bland annat känd för att ha skapat kubism och assemblage. Bland hans mest kända konstverk finns tavlan Les Demoiselles d’Avignon från 1907 och Guernica från 1937 som är ett porträtt av de tyska bombningarna av Guernica under det spanska inbördeskriget. På sin 90-årsdag hedrades Picasso när man ställde ut åtta av hans verk i Louvren i Paris på den plats som tidigare varit upptagen av Leonardo da Vincis Mona Lisa. Han dog den 8 april 1973. Han blev 92 år gammal.