Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Sortera urval
Stäng
Använd filter
Färg
Orientering
Sortering
Använd filter
Hilma af Klint Posters Posters
BROUGHT TO YOU BY GALLERIX
Hilma af Klint

Hilma af Klint Posters

Här hittar du ett noga urval av posters med unik konst inspirerad av den svenska målaren Hilma af Klint, en av pionjärerna för impressionismen under andra halvan av 1800-talet. Hilma af Klint är känd för sina abstrakta målningar som kan sägas vara visuella representationer av komplexa filosofiska idéer och andliga begrepp.

Köp Hilma af Klint poster


Posters med motiv målade av Hilma af Klint

Hilma af Klint var en svensk målare och pionjär inom arbstrakt måleri. Hon ingick i en grupp religösa konstnärer som kallades De Fem och som arbetade med ett abstrakt och symboliskt formspråk utifrån inspiration från framför allt teosofin. Hennes abstrakta måleri förebådade konstnärer som Vasilij Kandinskij och Piet Mondrian. Hon är är en av de konstnärer som först långt efter sin död uppmärksammats och fått erkännande.

Konstnär Hilma af Klint

Hilma af Klint föddes den 26 oktober 1862 på Karlbergs slott i Solna, Stockholm. Hilma af Klints mest centrala verk är serien Målningarna till Templet, som hon skapade under åren 1906-1915. De består av 193 målningar, uppdelade i ett antal serier. Hilma af Klints tavlor är inte bara estetiska konstverk, utan fyllda av symboler som kan tydas. Målningarna kan tolkas som budskap från, eller som portaler till, en annan dimension.