Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Inred ditt hem med posters

Inred ditt hem med posters

När väggar är målade, möbler utplacerade, belysning installerad och mattor och gardiner är på plats är det dags att dekorera med detaljer. Att sätta stilen i ett rum med inramade posters och tavlor är ett enkelt och billigt sätt att få till den där sista touchen som lyfter helheten i ett rum till nya fantastiska höjder. Här listar vi våra utvalda, smarta stylingtips för hemmafixaren:

1. Bygg en tavelvägg
Att bygga en tavelvägg är ett enkelt och billigt sätt att lyfta ett helt rum. Tavelväggar kan vara både stora och små beroende på rum och yta men har gemensamt att de skapar nytt liv nytt på väggarna. Dessutom är möjligheten att skapa en personlig stilmix i princip oändlig! Med små enkla medel gör du snabbt om en tom och tråkig väggyta till en vacker och personlig konstsamling.

2. Utnyttja vackra fönster
Man måste inte ställa en blomkruka och en lampa i ett fönster. Även om posters oftast hängs upp på väggen kan man ibland våga tänka utanför boxen och antingen ställa en tavelram med poster lutandes mot väggen intill ett fönster med vackert ljusinsläpp eller placera ramar med posters på fönsterbrädan. Kombinera gärna med andra fina dekorationsföremål!

3. Låt färg och form samspela
Skapa en effektfull konstsamling som samspelar med omgivningen genom att bygga en tavelvägg av posters med färger som går ton i ton. Skapa en moodboard med ett fåtal utvalda färger som du hämtar ifrån möbler och väggar och utgå från dessa när du väljer posters, exempelvis beige och svart. Det blir både effektfullt och harmoniserande - och otroligt snyggt!

4. Välj ett genomgående tema
Ett stilsäkert sätt att skapa en tavelvägg med posters som samspelar är att välja posters med ett gemensamt tema, antingen en utvald kategori, ett ämne eller en stil. Ett gemensamt tema kan vara Naturen, ett gemensamt ämne kan vara Kärlek och en gemensam stil kan vara Abstrakt eller Minimalistiskt.

5. Inred med svartvita posters
Svartvita posters är lätta att kombinera med i princip vilken stil och färg som helst. Det gör det lätt att hitta posters som passar både med väggfärg, möbler eller med andra posters oavsett utgångspunkt. Antingen kombinerar du svartvita posters i hela din tavelvägg eller använder du svartvita posters som bryter av i kombination med andra posters i färg.

6. Hitta externa källor för inspiration
Vem älskar inte att surfa runt på Hemnet? Hemnet är inte bara en köp- och säljsida för bostäder utan även en utmärkt källa till inspiration för din egen inredning. Ta en printscreen och spara bilder när det dyker upp snygga inredningsdetaljer du tycker om, smarta lösningar du kan använda i ditt eget hem eller färgkombinationer du tilltalas av och som du kan tänka dig att använda i ditt eget hem den dagen du väljer att måla om. 

En annan bra sida för inspiration är Jotuns ladyinspirationsblogg.se där du hittar mängder med inredningsartiklar och gör-det-själv-tips som du kan använda när det är dags att göra om där hemma.