Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Inspiration till barnrummet

Inspiration till barnrummet

Har det blivit dags att inreda barnrummet? Letar du inspiration och smarta inredningstips? Då har du hittat rätt! Läs vår guide där vi samlat de 10 bästa tipsen för ett lyckat inredningsresultat i barnrummet.

1. Utgår från behov (inte trend)
När du ska inreda ett barnrum bör du utgå från barnets behov snarare än vad som är trendigt. Alla barn är olika och har olika behov av lek och stimulans. Det kan handla om en myshörna, en passande säng, lekyta, stor soffa eller plats för studier beroende på barnets ålder. Små barn har ofta stort behov av gott om yta på golvet där det mesta av leken sker. Barnrum till de allra minsta behöver därför ofta fria ytor på golvet och smart förvaring kan med fördel byggas på höjden.

2. Gör rummet personligt
Barn trivs när de känner igen sig och rummet blir mer personligt om man ser vem som bor där. Skapa en yta där de kan förvara sina prylar de skapar i förskolan eller skolan och häng upp deras kreationer på väggarna på ett strukturerat sätt. En snygg namnskylt på dörren kan vara både personligt och gör garanterat ditt barn otroligt stolt över sitt rum!

Barntavlor för barnrum

@taamaraaa.a

3. Låt barnen tycka till
Självklart är det en god idé att fråga barnen vad de själva tycker om. Är svaret svarta väggar med dödskallar och monster måste du kanske inte följa deras önskemål till punkt och pricka men du kan lätt hitta inspiration till dina egna idéer genom barnens önskemål. Gillar ditt barn stjärnor och rymden? Eller djur och natur? Varför inte tapetsera väggarna med en tapet i en trendig färg med ett snyggt mönster med små stjärnor eller små skissade djur? Eller häng upp posters med rymdmotiv som barnen älskar. Vi har ett stort utbud av häftiga barnposters både med rymdmotiv och djur.

Fina barntavlor

@kamila.byk

4. Fyll rummet med lek och glädje
Ett barns liv bör vara fyllt av lek och kärlek, så även deras rum! Minimalistiska trender i alla ära men ett barnrum bör i huvudsak inredas med fokus på lek och funktion. Se därför till att det finns gott om praktiska ytor och förvaring och inred med snygga detaljer med lek och funktion som utgångspunkt. Smarta förvaring är viktigt för att barnen lätt ska kunna komma åt sina favoritleksaker samtidigt som du som förälder vill kunna hålla rent och städat.

5. Inred med tema
Ett bra sätt att skapa en röd tråd i inredningen kan vara att utgå från ett tema. Det kan vara rymden, naturen, en färg eller ett intresse. Med utgångspunkt i temat kan du sedan göra färgval till väggar, målade eller tapet, och vidare till leksaker och väggdekorationer. Inom våra posterkategorier hittar du lätt posters som passar tillsammans om du vill skapa en söt liten tavelvägg eller hänga upp två posters tillsammans som perfect pair.

6. Utnyttja golvet
Golvytan är viktig både för funktion och stil. En fin matta av rätt typ brukar vara en bra utgångspunkt. Små barn behöver stora lekytor på golvet och ofta jämna ytor och då kan en lite tunnare matta som också är lätt att hålla ren vara passande. De lite äldre barnen som inte längre leker på golvet kanske har större nytta av en lite tjockare, långhårig matta som är mysig att gå på och som skapar en mer ombonad känsla.

Inredning i barnrummet

@ooarven

7. Använd design med funktion
Det finns mängder av snygga möbler, hyllor, mattor och förvaringsprylar särskilt skapade med barnen i fokus. Praktiska föremål måste inte vara fula och tråkiga, snygga designprylar kan vara minst lika barnvänliga som traditionella. Varför inte välja snygg förvaring i naturliga material och färger även till barnrummet?

8. Våga använda mönster och färg
Barnens rum ska vara lekfulla och inspirera. Barn älskar färg och form och i barnrummet kan vi våga sticka ut lite mer än i vår övriga inredning som ofta är stilren med strama naturliga färger i den skandinaviska inredningsstilen. Det finns mängder med snygga väggfärger att välja mellan eller tapeter med olika spännande mönster i snygga kulörer. Komplettera sedan väggarna med väl valda postermotiv. Du hittar hela vårt utbud av barntavlor här.

9. Smart förvaring
Ingen annanstans i hemmet är smart förvaring lika viktigt som i barnens rum. I barnrummet behöver vi skapa plats för lek och ha stora fria golvytor och att bygga förvaring på höjden är därför en god idé. Se också till att utnyttja ytan under sängen där du med lådor på hjul enkelt skapar gott om förvaring som barnen lätt kommer åt och där man kan gömma undan leksaker och andra prylar som inte barnen använder dagligen. En snygg bokhylla i lagom höjd som även barnen når är en välkommen detalj i de flesta barnrum.

10. Planera för framtiden
Barn växer och utvecklas snabbt. Tänk därför på att planera även för framtiden när du inreder ditt barnrum. Kanske måste sängen bytas och uppgraderas till en större inom något år, eller behövs ett skrivbord inom en snar framtid när de yngre barnen närmar sig skolåldern. Garderoben kanske ska vara så pass väl tilltagen att den fungerar åtminstone 3-5 år framöver?

Lycka till med ditt barnrum!