Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Sortera urval
Stäng
Använd filter
Färg
Orientering
Sortering
Använd filter
Fotokonst Posters
BROUGHT TO YOU BY GALLERIX
Fotografiska posters

Fotokonst

Hos Gallerix samlar vi fotokonst med snygga posters i både färg och svartvitt. Posters med fotomotiv är en tidlös klassiker i inredningssammanhang där fotografens arbete hamnar i fokus. En bild säger mer än tusen ord brukar det heta. Oavsett om det är en naturbild, ett porträtt, en stadsvy eller ett djurmotiv så är det fotografens förmåga att fånga det unika ögonblicket som skapar det vi kallar konst. Och ingen tavelvägg är komplett utan fotokonst.

Posters med Fotokonst


Köp snygg fotokonst

Ska du köpa snygga posters med fotokonst ska du besöka Gallerix.se. Fotokonst är vackra bilder tagna av fotografer där motivet är unikt och förmedlar en särskild känsla som berör på ett sätt som ett vanligt foto inte gör. Fotokonst, även kallad fotografisk konst, är en av de största och mest populära kategorierna av posters. Fotokonst är i grund och botten ett vanligt foto men där kontrast, detaljer, skärpdjup, nyanser, mättnad, vinklar, uttryck och motiv tillsammans gör bilden unik på ett sätt som lyfter den från ett vanligt foto till just konst. Vad som egentligen bör betraktas som konstnärligt fotografi inom konstkretsar är dock omdiskuterat. Många konstnärer menar att det måste finnas en definition av vad som gör ett foto vackert för att det ska få kallas fotokonst.

Svartvit fotokonst

Posters med svartvita fotografier är en tidlös inredningstrend. Svartvit fotokonst passa i de flesta inredningsmiljöer och svartvit fotokonst är dessutom lätt att kombinera med posters från andra kategorier och posters i färg. Det gör dem till en självklar del av varje trendig tavelvägg. Kominera gärna posters med foton med någon av våra texttavlor för att skapa bra kontrast och på så sätt få balans i din tavelvägg.

Fotokonst som konstform

Fotografisk konst har de senaste åren växt till att bli en enorm inredningstrend och en stor del av förklaringen ligger i att begreppet fotokonst är väldigt brett. Fotografiska posters, alltså fotokonst, inbegriper allt ifrån vackra naturbilder och djurbilder till detaljrika närbilder av blommor och växter eller fotografiska porträtt, fotografier på arkitektur och foton i unika miljöer. Världens första färgfoto togs av James Clerk Maxwell år 1861 men fotografi som konstform växte fram under 1900-talet då både konst- och dokumentärfotografering blev accepterat inom västvärldens konstvärld. I takt med att kameran utvecklats har också möjligheterna att skapa fotokonst blivit större.

Rama in din fotokonst

Vi trycker alla våra fotokonst posters på ett 200 grams matt papper av högsta kvalitet. Våra posters med fotokonst finns i storlekarna 21x30, 30x40, 50x70 och 70x100 cm. Matcha med någon av våra stilrena posterramar i trä som finns tillgängliga i svart färg, vit färg eller solid ek.