Idag får du upp till 30% rabatt på posters
När du handlar för minst 395kr.
Så bygger du en tavelvägg

Så bygger du en tavelvägg

Att skapa sin egen tavelvägg kan vara utmanande. Dels ska tavelväggens storlek passa det utvalda rummet och ramarna ska hänga rakt och snyggt i en genomtänkt konstellation. Att kombinera olika storlekar på ramar och få ett snyggt mellanrum mellan ramarna kan vara svårt och det är många detaljer att tänka på för att skapa en snygg helhet. Häng med när vi guidar dig genom processen att skapa den perfekta tavelväggen!

Så hur bygger man en tavelvägg?

1. Planera
Börja med att ha en plan. Innan du börjar bygga din tavelvägg behöver du veta vilken yta som ska täckas på väggen, vilken storlek på ramar du ska använda, hur många ramar din tavelvägg ska bestå av och vilket mellanrum du ska ha mellan ramarna. En bra idé är att skissa på papper och att testa dig fram till en lösning som du tycker ser ut att passa bra.

2. Budgetera
Att köpa en enskild poster eller tavelram är relativt billigt men när antalet växer gör även kostnaden det. Sätt en budget för din tavelvägg så att du har koll på den totala kostnaden redan från början.

3. Ta reda på viktiga mått
Mät ut hur mycket utrymme du har på din vägg. Hur bred får tavelväggen vara och hur hög? Ofta sätter utrymmet begränsningar men det skapar också förutsättningar. När du vet ungefär vilken yta som finns tillgänglig kan du exempelvis använda någon av våra mallar för tavelväggar för att enkelt välja ut en färdig konstellation som du tycker är snygg och som passar utrymmet på din vägg. Alla våra mallar till tavelväggar har tydliga måttangivelser som anger tavelväggens totala bredd och höjd.

4. Anpassa efter rummet
Storlek efter yta. Ett stort rum ger utrymme för en stor tavelvägg, ett litet rum har plats för en liten tavelvägg. Ju större rummet är desto mer luft kan du utnyttja och ha lite större mellanrum mellan ramarna.

5. Hitta rätt färgbalans
Utgå från väggfärg och möbler. Se till att ditt val av ramar och posters harmoniserar med din väggfärg och dina övriga möbler. En bra tips är att välja två till tre färger att utgå ifrån. På så sätt blir det lätt att säkerställa att du får kombinationen av posters att samspela både med varandra och med omgivningen och du undviker att resultatet blir rörigt. 

6. Välj motiv!
Nu till det roliga - att välja underbara motiv! I Gallerix utbud av posters hittar du något för alla smaker och stilar och valmöjligheterna är nästintill oändliga. Våga variera och kombinera olika typer av motiv men försök att hålla en röd tråd genom dina val. En kategori som är lätt att arbeta med är svartvita posters som med lätthet kombineras med posters i färg från andra kategorier så som abstrakt, natur eller fotokonst. Ett bra tips är att även välja ut ett antal texttavlor som bryter av bland mängden av foton på ett bra sätt.

Lycka till!